Cape Cod - Striperblitz og bomstærke fisk på flue og spin

Cape Cod er kendt for sit helt fantastiske fiskeri efter Striped Bass! Men det bliver endnu mere eventyrligt, for i visse perioder kan man også være heldig at fange Bluefish og False Albacore – og tro mig, du kommer ikke til at fortryde at få dem på krogen som en dejlig bonusfangst!

Eksotisk kystfiskeri med spin og flueVi skal fiske på halvøen der er kendt for et fantastisk fiskeri efter Striped Bass, og eksotiske arter som Bluefish og Albacore tun.
Her får du mulighederne for at prøve kræfter med meget stærke fisk, og fisketeknikker, som man ellers kun kender fra det mere eksotiske fiskeri. Sight fishing efter jagende fisk tæt på land samt popper- og overfladefiskeri, hvilket kan starte et vildt adrenalinkick i enhver lystfisker.
Vi bor komfortabelt i et stort og lækkert hus, som udgør vores ”Fiskelodge” på denne tur. Herfra er der få minutters kørsel til flere af de pladser, som vi fisker på.

En kystzone fyldt med bomstærke fisk
I det sene forår og når efteråret nærmer sig, starter en kæmpe migration af baitfish fra de mange saltvandsindsøer. Tobiserne, sild og bunkers trækker kystnært i store stimer, og det sætter gang i et stort ædegilde i saltvandsstrømmene eller hvor de munder ud på kysten.
I tidevandsrenderne samles flokke af rovfisk, der aggressivt jager på det lave vand. Dykkende fugle og store plask viser ofte fiskenes jagt, og i mørke klumper stryger de ind over de lavere flats som skygger. Fiskene kommer ofte meget tæt på, så vi kan nå dem med både spin og flue.

Fiskeriet og fiskegrejet
Vi fisker hovedsageligt efter Stripers, som mest af alt ligner vores egen havbars. De fleste fisk vi fanger ligger omkring de 60 cm, men vi har også chancen for nogle af de helt store fisk på +80. En Striper hugger utrolig hårdt, og levere en vild fight.
Vi fisker med normalt kystgrej, men i den grovere ende af skalaen, som sætter krav til både hjul og stang. Vi fanger også en del bluefish, som er kendt som havets piratfisk, da de jager i flok og er en utrolig aggressiv rovfisk, der leverer en voldsom fight.
De bluefish vi fanger er ofte mindre fisk, som hugger hårdt på agnen eller hapser hele agnen, hvis deres barberbladsskarpe tænder rammer nylonlinen….
Albacore tunen møder vi mest på pladser med dybere vand, hvor de som stimer af makreller kan komme indenfor kastehold. Det kræver lidt held at ramme Albacore tunene, da de ofte kun er tæt på kysten i kort tid, men hvis man får chancen, så er det meget hurtige fisk, der virkelig kan sætte bremsen på en prøve.

Cape Cod er en fantastisk fiskeplads
Cape Cod er som skabt for os danskere og vores rutine i kystfiskeri. Ofte har vi kysterne helt for os selv, eller med få andre fiskere på de mest kendte pladser. Vi fisker både fra land og ved vadefiskeri et stykke fra land. Dette skyldes den meget store tidevandsforskel på op til 3 meter, som gør at man følger med vandet ud ved lavvande og ind igen, når det stiger. Det kræver opmærksomhed og lokalt kendskab at fiske under sådanne forhold, og vi fisker derfor altid i mindre grupper med guide, til alle kender forholdene på pladserne.
Når tidevandet løber ind og ud skaber det dybe render og partier, som fiskene ofte jager i eller tager afsæt fra på deres jagt op på de flats, som vi fisker på.
Vi opsøger derfor de områder, hvor både baitfish og forholdene spiller sammen og koncentrerer fiskeriet omkring tidvandskiftet, hvor hugperioderne er bedst.
Der er rigtig gode muligheder for et fantastisk fiskeri på både spin og flue, og alle plejer altid at fange godt med fisk.

Turledere og guider
På turen til Cape Cod er der er altid en dansk turleder og en dansk guide.
Vi har mange års erfaring med Cape Cod, og har derfor en god indsigt i, hvordan pladserne fisker under de forskellige forhold, og hvor de forskellige hotspots er. Det deler vi selvfølgelig med jer, så I fanger fiskene.
Når vi kommer til en ny fiskeplads, vil guiderne altid gennemgå de pladser, som vi fisker på. Er der nogen, der trænger til et ekstra godt fif, så sørger vi selvfølgelig også for det, så alle kommer hjem med en god oplevelse og meget gerne en af de fisk, der spøgte i drømmene.
Da guiderne er erfarne fiskere med mange års erfaring, er der altid mulighed for at få hjælp eller lære nye teknikker, som du også kan anvende når du kommer hjem på kysten. Aflæsning af fiskepladser, kasteteknik og valg af agn er bare nogle de fif, som vi meget gerne deler med jer.
Turleder og guide er primus motor for at tingene fungerer. De kører bilerne, sørger for indkøb og sikrer at der bliver lavet go’ mad. Vi klarer det dog ikke alene, og forventer at alle deltager i de fælles opgaver.

Lokaliteten
Cape Cod er en halvø, som ligger 1,5 times kørsel syd for Boston. Øen har form og størrelse som Ærø, og vi kan derfor altid finde fiskepladser, hvor vinden ikke driller og som afveksler mellem indvande og yderkyst. Det skaber sikre rammer om fiskeriet og et varieret fiskeri. Som fluefisker er det væsentligt at bemærke, at der kan findes læ hele øen rundt.
Cape Cod er et stort turistområde med gode muligheder for at spise ude på både burgerbar og lokale restauranter, hvor priserne er rimelige.
Når vi er i USA kører vi selvfølgelig stort, og anvender altid biler med rigeligt plads og af god standard. Vi har altid to biler til rådighed, som giver muligheder for forskellige fiskemæssige ønsker, der tilgodeser jeres forskellige behov og ønsker til fisketid. 😉
På Cape Cod er temperaturen normalt lidt varmere end i Danmark, og vejret er mere stabilt. Flyver vi ud fra Kastrup, tager det ca. 8 timer at komme til Boston, og det koster typisk omkring 4.500kr/retur

Indkvarteringen er helt i top
Vi har indrettet egen Fiskelodge i et meget stort og lækkert hus, som både tilgodeser mulighederne for enkelt- og dobbeltværelser med to senge. Huset her en optimal placering, som sikrer at vi har meget kort køreafstand til mange af pladserne. Flere pladser ligger indenfor få minutters kørsel.
Fiskelodgen danner rammen for vores tur, og her spiser vi typisk to måltider dagligt. Vi søger for, at maden er god og gerne amerikansk inspireret, hvor grillen ofte kommer i spil. Vil tidevandet det anderledes, kan det være, at vi griller på fiskepladsen eller kører forbi en af de amerikanske diners, som serverer alt hvad hjertet begærer. Ofte spiser vi derfor et måltid ude om dagen, for at teste den lokale kokkekunst eller udnytte fisketiden optimalt.
I fiskelodgen har vi en afslappet og social stemning, hvor alle kan finde sig til rette. Her er der altid plads til en go fiskehistorie og smage en whisky eller to.
Der er god plads i det veludstyrede hus, der har alle praktiske faciliteter både inde og ude. Der er selvfølgelig både tørrerum til fisketøj, plads til grejerne og naturligvis wi-fi. Der er altid muligheder for at trække sig lidt tilbage eller være social med de andre deltagere.

Anbefalinger til dit udstyr:
Robust kystgrej/udstyr af god kvalitet
En-hånds Fluestænger i #7-9 med flydeliner
Pakkeliste og grejspecifikation på infomøde og ved bookning

Rejse og bookning
Som udgangspunkt, er vi 5-6 mand og 2 guider. Er der ønsker om grupperejser med flere eller færre, kan vi tage en snak om, hvordan det kan arrangeres.
Ved bookning sender vi jer en faktura på halvdelen af rejsens pris, hvorefter i modtager mere information om rejsen.

Cape Cod er kendt som et lystfiskerens paradis, og vores tilbud giver dig muligheden for at opleve et fiskeri i verdensklasse. Her fanger vi ikke kun fisk, men også drømme og minder for livet.

2024
Lørdag 14 sep. – 21 sep.
Lars Matthiessen er guide (15 års erfaring).

2025
Ture i juni og september kan reservers nu, men datoer er ikke endeligt fastlagt.
Der er også muligheder for arrangering af private grupperejser med individuelle ønsker.

Ring: 52 22 33 40 
info@fiskelodge.dk

Med Fiskelodge fanger du ikke kun fisk, men også drømme og minder for livet

Book din tur her

Cape Cod fiskerejse


Inkluderet

* 6 fiskedage med kystfiskeri
* Fuldt udstyret “fiskelodge”
* Fuld forplejning 
* Både spin og fluefiskeri
* Alle måltider i “fiskelodgen”
* Afhentning og afsætning i Boston
* 2 store biler og brændstof
* 2 danske turledere med lokal erfaring
* Infoaften inden afrejse
* 5-6 deltagere

Ikke inkluderet
Flybillet
Alkoholiske drikke
Personlig rejseforsikring
Visum/ESTA – ca. 20 USD
Stats fisketegn 13 USD
Måltider der spises ude

Pris: 16.000,- (2 sengs værelse)
Pris: 17.800,- (enkeltværelse)

2024
Special tur Torsdag 6 juni – 17 juni
1 plads tilbage – 10 fiskedage
Pris: 12.500 kr
Ring og hør nærmere

SEPTEMBER 2024
Lørdag 14 sep. – 21 sep.
Lars Matthiessen er turleder (15 års erfaring)
Pris: 16.000 kr

2025
Ture i september fra 15 september til 7 oktober kan reserveres nu.
Der er muligheder for private grupperejser.

Ring: 52 22 33 40 
info@fiskelodge.dk

Fiskelodge i Cape Cod med spin og flue (3)
Fiskelodge arrangerer fiskerejser

 info@fiskelodge.dk

CVR 44586061

Lars Spring og Mads Christiansen

Scroll to Top
Fiskelodge efter ørred og rødding i island til nyhedsmail

Jeg vil gerne modtage nyhedsmail