Enestående fiskeri i Island efter Brown Trouts, rødding og havørred

Fiskerejse til Island – Landet med de kæmpestore Brown Trouts og rødding, hvor chancerne for en af de helt store drømme fisk lurer i hvert kast. Der er enestående fiskeri i Island og vi skal fiske i Islands meget store søer, hvor naturoplevelserne er spektakulære, og hvor fiskeriet føles nærmest jomfrueligt. Er der havørreder i området, tager vi også turen til de mere kystnære områder. Vi bor i egen velindrettede ”fiskelodge” tæt på fiskevandet.

Uspoleret natur og fiskeri

Islands uspolerede fiskeri er en oplevelse for enhver lystfisker. Her har man chancen for at fange de mest fantastiske fisk, som man kan vente på hele livet derhjemme i Danmark. Rammerne for fiskeriet er fantastiske, ofte fisker vi helt alene på meget lange fiskestræk kun omgivet af den fantastiske natur.

Søerne er fantastiske

Søerne er så store, at det kan føles som at fiske langs kysterne derhjemme. Kystzonen kan være brutal som på Bornholm, og der kan være meget dybt vand tæt på land. Det giver mulighederne for at møde nogle af de kæmpestore Brown Trouts, der glubske som gedder angriber alt hvad der kan sluges. Som på kysten i Danmark fiskes der både efter stationære og trækkende fisk. Periodisk fanges der rigtig mange fisk på pladserne, og størrelsen er ofte langt over hvad vi fanger på kysterne derhjemme.

Fiskeriet og fiskegrejet

Vi fisker primært i Islands største sø Thingvallavatn. Her har vi chancen for at fange de gigantiske Brown Trouts, der kan blive over 1 meter lange, og der er en meget stor chance for store fisk. Brown Trout omkring 50-60 cm er almindelige, og fisk på 70-85 cm fanger vi altid flere af på turene. De store Brown Trouts er sande fiskespisere, og de er ikke bange for at tage en stor agn. Deres fødeudvalg er begrænset, og består ofte af mindre fjeldørreder. Vi anvender normalt kystgrej af god kvalitet på turene. Når vi fisker efter de store Brown Trout, består vores agn ofte af større blink eller streamers, som kan ses på lang afstand.

Langs kanterne og på det lavere vand, trækker Fjeldørrederne og de mindre Brown Trouts. Deres føde består ofte af mindre fisk, snegle og fluer. De tager derfor både spinner, mindre blink eller vådfluer. Er vejret lunt og stille, ses ørreder der sipper helt små fluer på overfladen eller jagte på det lavere vand. Der er ikke myg i Island, og kun et begrænset fødeudvalg, som gør at ørrederne sjældent er kræsne.

Vi har adgang til flere meget lange fiskestræk ved søen Tingvallavatn. samt de omkringliggende søer, og dækker derfor over 25 km kystzone. Vi har aftaler med private lodsejere til strækninger, hvor der er et meget lavt fisketryk. Som udgangspunkt fisker vi forskellige pladser, og tilpasser fiskeriet efter forholdene. Vejret er meget omskifteligt, og vi fisker ofte morgen og aften, eller et længere stræk med spisning på pladsen. Vi fisker i 2 hold á 3 personer og en guide. Vi forsøger at sammensætte de to biler og fiskedagen ud fra deltagernes ønsker og behov.

Vi kan holde relativt tæt på de fleste af fiskepladserne. Er benene blevet lidt stive, behøver du derfor ikke at frygte, at vi skal gå lange strækninger eller i meget ujævnt terræn. Der er dog også pladser for dem der gerne vil udfordres lidt.
Hvis der er et stabilt fiskeri efter havørred i området, tager vi til kystzonen, og fisker primært efter elevatorfisk og fisk på træk i den nedre del af de store elve.

 

Turledere og guider

På turen til Island er der er altid en dansk turleder, og en dansk guide. Vi benytter dog også lokale guider efter behov. Vi har en god indsigt i, hvor det sker, og hvordan vi fisker de forskellige pladser. Mange pladser er er desuden overfløjet med droner, og fisket mange gange. Vi har derfor en god indsigt i, hvordan pladserne fisker under de forskellige forhold, og hvor de forskellige hotspots er. Det deler vi selvfølgelig gerne med jer, så i fanger fiskene.

Guiderne er erfarne fiskere med mange års erfaring, og der er derfor altid mulighed for at få hjælp eller lære nye teknikker, som du også kan anvende når du kommer hjem på kysten. Når vi kommer til en ny fiskeplads, giver vi alle de fif der skal til for at du kan fiske pladsen rigtigt., så du får den bedste fiskeoplevelse, og meget gerne en af de fisk der spøgte i drømmene.

Turleder og guide er primus motor for at tingene fungerer. De kører bilerne, sørger for indkøb og sikrer at der bliver lavet go’ mad. Vi klarer det dog ikke alene, og forventer at alle deltager i de fælles opgaver.

Lokaliteten

Island ligger ca. 3 timer fra Danmark, og med direkte flyafgange fra både Jylland og Sjælland. Det gør, at vi kan tilbyde velarrangerede ture med minimal spildtid. Vi holder klar i firehjulstrækkere, når i lander, og kører jer naturligvis retur til lufthavnen.

Indkvarteringen er helt i top

Vi har indrettet egen ”Fiske Lodge” i en lækker hytte tæt på søen. Lodgen danner rammen for vores tur, og her serverer vores ”tur kok” altid god og hjemmelavet mad, som plejer at vække begejstring efter en god fiskedag. Alle bidrager dog med det de kan, for at få det hele til at fungere bedst muligt. I Lodgen har vi en afslappet og social stemning, hvor alle kan finde sig til rette. Her er der altid plads til en go fiskehistorie og smage en whisky eller to.

Der er god plads i det veludstyrede hus, der har alle praktiske faciliteter både inde og ude. Der er selvfølgelig også både tørrerum til fisketøj, plads til grejerne og der er naturligvis wi-fi. Der er altid muligheder for at trække sig lidt tilbage, eller være social med de andre deltagere.

I Lodgen er der flere værelser med 1-2 senge. Der er derfor både mulighed for at sove på eget værelse, eller på et værelse med to senge. Alle senge er af god kvalitet i dansk standard. Der er også flere toiletter.

Attraktioner i Island

Hvis der er stemning for at opleve andet end fiskeri i Island, er der også mulighed for at besøge flere attraktioner i området. Vi bor i det der kaldes Golden Cirkel, som er hotspot for mange af attraktionerne. Vi kan derfor nå de mest kendte attraktioner indenfor en times kørsel.

Vejret er omskifteligt

Temperaturen i Island er typisk mellem 12 og 18 °C og omskifteligt, som forår og efterår derhjemme. I juni er der midnat dagslys i Island, og solen går kun ned få timer.

Anbefalinger til dit udstyr

– Kystgrej/udstyr af god kvalitet (sikkert det du allerede har)
– En-hånds Fluestænger i #5-7 med flydeliner, evt synkespids.
– Pakkeliste og grejspecifikation på infomøde og ved bookning.

Grej Desinficering

Der er krav om desinficering af fiskegrej. Dette kan gøres i lufthavnen, og koster ca. 300,-DKK pr. person.

Rejse og bookning

Som udgangspunkt er der 6 deltagere på turen og 2 guider. Er der ønsker om grupperejser med flere eller færre, kan vi tage en snak om, hvordan det kan arrangeres.
Ved bookning fremsendes der yderligere information om turen med rejseinformation og yderligere vigtig info. Vi forsøger at planlægge turen bedst muligt, og er gerne behjælpelige med bookning af fly mv.
Når rejsen bestilles, beder vi enten om depositum eller første rate af rejsens pris. Senere fremsendes resterende del af regning for betaling af turen.

Island er kendt som et lystfiskerens paradis, og vores tilbud giver dig muligheden for at opleve et fiskeri i verdensklasse. Her fanger vi ikke kun fisk, men også drømme og minder for livet.

Book din tur her

Brown Trout på Island


Inkluderet

* Fuld udstyret “fiskelodge”
* Fuld forplejning
* Afhent. og afsætning i Keflavik lufthavn
* Al transport i firehjulstrækkere
* Brændstof til biler
* Både spin og fluefiskeri

* Alle fiskekort og tilladelser
* 2 danske guider med lokal erfaring
* Infoaften inden afrejse
Max 6 deltagere

Ikke inkluderet
Flybillet ca. 3-4.000 kr.
Alkoholiske drikke (kan købes i lufthavn)
Desinfektion af fiskegrej ca. 300 kr.
Personlig rejseforsikring

2024
Laaang weekend i august og september
Torsdag 29 august – mandag 2 september
4 dages fiskeri (3 hele dage og to halve)
Pris: 13.700 kr (2 sengs værelse)
Pris: 14.900 kr (enkeltværelse)

2025
Ture fra 15-30 juni.
Reserver allerede nu.
Der er også muligheder for private grupperejser.

Ring: 52 22 33 40 
info@fiskelodge.dk

Fiskelodge arrangerer fiskerejser

 info@fiskelodge.dk
CVR 44586061

Lars Spring og Mads Christiansen

Scroll to Top
Fiskelodge efter ørred og rødding i island til nyhedsmail

Jeg vil gerne modtage nyhedsmail